SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA ASLINDA ŞANLIURFA’YA VALİ ERİN’E TEŞEKKÜR İÇİN GELDİ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA ASLINDA ŞANLIURFA’YA VALİ ERİN’E TEŞEKKÜR İÇİN GELDİ

Bu haber 22 Aralık 2021 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

A Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Dünya Basın Federasyonu Üyesi Gazeteci Ferhat Aydoğan Köşe Yazısında ;

A Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Dünya Basın Federasyonu Üyesi Gazeteci Ferhat Aydoğan Köşe Yazısında ;
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şanlıurfa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.Benim aklıma ilk olarak Pandemi süresince Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in sosyal mesafe kurallarına uymayan Şanlıurfa halkına nerdeyse yalvarmadığı ve o zorlu süreç geldi.Halbuki Vali Erin Şanlıurfa halkının sağlığını önemsiyor ve düşünüyordu.Ancak bazı duyarsız vatandaşlar sağlıksız hareket ederek Vali Erin’in mesajını dinlemediler.
O dönemlerde Corona virüsü pandemi sürecinde kontrollü sosyal hayatın başlamasıyla Şanlıurfa’daki vaka sayılarında artış olduğu bildirildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız. Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.Daha sonra Corona virüsü salgınında ülke genelinde kontrollü sosyal hayata geçişin başladığı 1 Haziran'dan sonra Şanlıurfa'da, pozitif vaka sayısı hızla yükselmeye başlamıştı.
Corona virüs nedeniyle can kayıplarının da yaşandığı ilde, son 12 günde 137 adreste 14 günlük karantina tedbiri kararı alındı.
Vali Erin’i tanır bilirim Valiler kararnamesi ile Adıyaman’a atanmasıyla göreve başlamıştı,o süreçte 15 Temmuz hain darbe saldırısı ile karşılaştı, süresiz yaz,kış demeden Adıyaman halkı ile nöbet tuttu.Adıyaman’a Darbe girişimini yansıtmadı ve yaşatmadı.Hainlerin adeta korkulu rüyası olmuştu.Adıyaman Vali Erin’i çok sevdi ve bağrına bastı.
Şimdi ise Şanşıurfa’da biraz daha mertebe olarak güzel yerde olabilir,ancak Vali Erin için bu fark etmiyor çünkü hizmet kendisi için kutsaldır .En büyük sermayesinin ise insan olduğunu tanıyan iyi bilir.
Son olarak Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi’ndeki binanın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülmesi için Haliliye Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı ve bu süreci hızlı bir şekilde hizmete sunan yine Vali Erin’dir
Özellikle Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri olarak görev yaptığı iki yıl boyunca, ekonomik anlamda bölgenin ve aynı zamanda Mardin’in can damarı olan sınır kapısının iyileştirilmesi, geçişlerin kolaylaştırılması ve ihracatın arttırılmasına yönelik başarılı çalışmalara imza attı. İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi iyi derecede konuşan Abdullah ERİN, Ankara’dan Türkiye’ye hizmet için düğmeye basılabilir.
İşte şimdi tam olarak şunu belirtmek istiyorum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Şanlıurfa ziyareti aslında Vali Abdullah Erin’e kocaman bir başarı teşekkürdür.
GAZETECİ FERHAT AYDOĞAN KİMDİR
Yazdığı köşe yazıları ve Ankara kulislerindeki etkinliği ile adından sıkça söz ettiren gazeteci Ferhat Aydoğan, okurlar tarafından da oldukça merak edilen bir isim haline gelmeye devam ediyor. Alaattin Çakıcı'nın Baş Danışmanı olması ile de bilinen Aydoğan'ın biyografi yazısıdır.
Aslen, Elazığ'ın Baskil İlçesi Kadı Köyü'nden olan Ferhat Aydoğan, Adana’nın Gül Bahçesi Mahallesi'nde doğup Dumlupınar Mahallesi, Meydan Mahallesi ve Dağlı Oğlu Mahallesi'nde büyüdü. İlkokula Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nda başlayıp daha sonra nakil olduğu Nigahi Soykan İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Lise eğitimine ise Çağrı Bey Lisesi'nde başlayıp yine nakil ile Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi'ne geçerek burada tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra, üniversite sınavına hazırlanırken 2000 yılında Güney Havadis Gazetesi'nde muhabir olarak göreve başladı. Daha sonra Mersin Üniversitesi'ni kazandı. Tekrar üniversite sınavlarına girerek Çukurova Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü'nü kazandı.
Sahipliğini (babası)Muzaffer Aydoğan’ın yaptığı GÜNEY MEDYA GRUBU'nda (Güney Havadis Gazetesi, Güney Market Dergisi ve GÜN-HA HaberAjansı) 2000 yılında başladığı muhabirlik görevinden sonra yine GÜNEY MEDYA GRUBU'nda Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Üyesi seçilerek medya alanındaki kariyerini devam ettirdi.
2009 Yerel Seçimlerinde Anavatan Partisi 2. Sıra Meclis Üyesi Adayı olmuştur.
Çok sayıda başarı, onur ve yetki belgeleri bulunan Ferhat Aydoğan'ın aynı zamanda üç dalda sporcu lisansı ( Budokai do – Muay Thai – Fitness ) bulunmaktadır. Ferhat Aydoğan üyesi olduğu Dünya Basın Federasyonu, Mesam ve Türkiye Genç Gazeteciler Derneği yönetiminde aktif olarak görev almaktadır. Aynı zamanda "SEVDİM O BAKIŞLARINI" adlı kitap çalışması olan Aydoğan, 2011 yılında şiir albümü de çıkardı.
Farklı konularda "köşe yazarlığı" yapan Ferhat Aydoğan, Canlı Yayın Televizyon Programları da yaptı.
2011 Genel Seçimleri'nde, Adana'dan Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti’den Millet Vekili Adayı olmuştur. 2014 Yerel Seçimleri'nde Büyük Birlik Partisi Çukurova Belediye Meclis Üyesi Adayı olmuştur. Halen Genel Yayın Yönetmenliğini ve Köşe Yazarlığını yaptığı Ayça Haberleşme ve Yayıncılık’a bağlı A Haber Ajansı ve Son Vakit Haber'de medya alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.
Aynı zamanda Mahkum Yakınları Federasyonu ve Mahkum Yakınları Sözcüsü olan Ferhat Aydoğan, Ankara'da da etkili bir isim olarak ön plana çıkmaktadır. Köşe yazıları ile adından söz ettiren Aydoğan, Vatansever ve Milliyetçi duruşu ile bilinmektedir. 2021 yılında "Gercüş Çıkmazın İçinde" adlı köşe yazısında, Gercüş Kaymakamı’nın olumsuzluklarını belgeleyerek yayınladıktan sonra Gercüş Kaymakamı'nın görev süresi sonra erdi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatının Twitter paylaşımında, Sayın Alaattin Çakıcı hakkında “Ceza Almasını Sağlayacağız” demesinin ardından bu paylaşımlara da cevap vererek Milliyetçilik ve Vatan Severlik duyguları ile Muhalefet’in avukatını tehdit etmiş, “Demirden Korksak Trene Binmezdik” şeklinde ifade etmişti. Diğer bir konu ise Adana’da 57 Milyon TL’lik Piyasa Vurgunu yapan firmanın Siyasete Sığınarak komplo kuranları açığa çıkardı.
Ferhat Aydoğan (KUZGUN) lakabı ile tanınmış, gazeteciliğine korkmadan, devletinin yanında ve her daim dik durarak devam etmektedir. Aydoğan, birçok konuda Milliyetçi ve Devletçi karakteri ile muhalefeti hatalı gördüğü konularda birçok kez eleştirmiştir.
Ferhat Aydoğan aynı zamanda, Alaattin Çakıcı’nın manevi yeğeni ve Baş Danışmanıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.